Незважаючи ні на що - продовжуємо вдосконалюватись.

Незважаючи ні на що - продовжуємо вдосконалюватись.
Дмитрий Тесленко
Врач-нейрохирург. Медицинский стаж: 17 лет (11 лет по специальности). Приоритетные направления практической и научной работы — заболевания гипофиза, нейроонкология.
Незважаючи ні на що – продовжуємо вдосконалюватись.
Дякуючи ЗСУ та адміністрації ДУ “Інститут нейрохірургії ім.акад.А.П.Ромоданова НАМН України” – подолавши шлях туди-назад приблизно в 30 000 км – вдалось відвідати один із самих очікуваних конгресів з нейроендосокопії, який відбувся в Сінгапурі – 10th IFNE World Congress of Neuroendoscopy, на якому було представлено і наше дослідження.
На пре-конгрес кадавер-курсі було опробувано гнучний ендоскоп, який дуже зручно використовувати для внутрішньошлуночкової хірургії; пристосований для ендоскопії УЗ-аспіратор та багато іншого.
На конгресі було представлено багато нової інформації з приводу ендоскопічного транстубусного лікування інсульт-гематом, гідроцефалії, внутрішньомозкових пухлин, трансназального видалення пухлин основи черепа, спінальної патології з застосуванням ендоскопічної методики та інше. Нові “keyhole” доступи та нові моделі інструментів для “keyhole” хірургії.
Було визначено, що ендоскопічна методика є більш швидкою по часу операції/наркозу, менш травматичною (пацієнти значно швидше відновлюються) – а значить і більш дешевшою для медичного закладу в цілому.
Але найважливіше це звичайно живе спілкування з учасниками конгресу, можливість задавати питання та дискутувати з колегами з усього світу. Нові знайомства та певні домовленості по співпраці з подальшим розвитком нейроендоскопії та Української НейроЕндоскопічної Спілки.
За грантами від УНЕС, як і було обіцяно, конгрес відвідали три українських нейрохірурга які підійшли під вимоги.
Приєднуйтесь, щоб не прогавити наступні конференції та гранти від УНЕС – наступний конгрес (11th IFNE) через 2 роки в м.Грац, Австрія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *